Съединените щати са известни със своя революционен и свободолюбив дух, както и с любовта към историята и корените си. Тогавашните революционери на САЩ се наричали федералисти, а на почит и до днес са Александър Хамилтън, Джеймс Мадисън, Джордж Вашингтон, Джон Джей и Джон Адамс. Тези мъже се помнят като хората променили завинаги американската история и помогнали да съществува изобщо такава. Най – великите им действия се състояли в това, че успяли да се противопоставят на френската революция, вярвали в националното правителство, подкрепили производството и индустриалното развитие, модернизацията на страната, както и финансирането на държавната хазна.
Така през 1981 година, продиктувани от борбен дух и силен национализъм Джон Грейс, Марк Рафанели и Филип Стейнли решават да възродят духа на федералистите чрез вината Федералист. Те закупуват Алекбрук естейт в долината Сонома, Калифорния, а през 2000 година семейна фирма Терлато се присъединява чрез закупуването на мажоритарен дял, както на винарната, така и на лозовите насаждения. Днес семейната компания Терлато е притежател на още няколко винарни и лозови насаждения в Долината Напа, Калифорния, от където се произвеждат и вината Федералист.
Сортът, който е на почит в Алекбрук естейт е Зинфандел – най-известния американски сорт грозде и 65% от продукцията на вината Федералист е посветена на този сорт. Във вината Федералист можем да открием интересни блендове между Каберне Совиньон, Мерло, Зинфандел и Сира, като всички от тях са високоалкохолни, отлежавали немалък период, както във френски бъчви, така и в американски и унгарски. Вината са много ароматни, плътни, пикантни и пивки в перфектна комбинация със сирена, месни и дивечови храни. Етикетите на всяка бутилка вино отразяват революционния дух на Америка чрез послания, а допълнение към цялостната визия, не на последно място, са вкусовите характеристики на всяко вино – богат, плътен и пикантен вкус.

Показване на 5 резултата

Show sidebar